Branislav Uskokovic

Arhitektura

Blog Post New Entry

Samsung Galaxy S II-test

Posted by Branislav on July 14, 2011 at 2:24 PM

Sjajan telefon....

Niko nije mogao da predvidi uspeh modela Galaxy S, a on je postigao fenomenalnu prodaju. Ovaj model je bez ikakve sumnje najprodavaniji uređaj koji je povećao udeo kada je u pitanju tržište Android telefona, ali je takođe doneo i određene probleme kompaniji Samsung. Niko nije očekivao tako veliki uspeh i, shodno tome, niko nije očekivao da će potražnja za njim biti tako velika. Kompanija je donekle izneverila nedostatkom Super AMOLED ekrana, nedostatka koji nije obezbedio veliku prodaju: potražnja za modelom je visoka, ali na mnogim tržištima jednostavno nema dovoljno jedinica. Jedno od rešenja na koje se odlučila kompanija Samsung jeste da predstavi jeftiniju verziju Galaxy S i9003 modela koji koristi SuperClear TFT ekran. Ovaj ekran je lošiji nego SuperAMOLED po svakom pitanju ali je i dalje jedan od najboljih ekrana na tržištu. Pored toga, i9003 sa minimalnom količinom memorije košta značajno manje nego Galaxy S a taj jaz u ceni će se još više povećavati. Ovo je odlično rešenje koje će nastaviti da iskorišćava popularnost modela Galaxy S.

Nakon CES-a na kojem je NVIDIA predstavila svoje prve Tegra2 bazirane modele među kojima su LG Optimus 2x, Motorola Atrix 4G, Motorola DROID Bionic pojavilo se pitanje kako će Samsung odgovoriti na sve to? Čini se da su dual core procesori postali obavezni za vrhunske modele, što je odličan marketinški potez, mada nema praktične potrebe za njima budući da nema odgovarajućeg softvera niti igara te da je povećanje performansi u okviru regularnih aplikacija beznačajno. Ipak, ni Samsung tokom održavanja CES-a nikada nije pomenuo takve planove. Razlog za to je što je kompanija želela da minimizuje jaz između najavljivanja proizvođa i aktuelne prodaje da bi omogućila potencijalnim kupcima da dobiju proizvod isto kada i konkurencija.

Da li Samsung očekuje od novog vodećeg proizvoda da postigne uspeh? Bez sumnje, da i ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi mislili da u tome neće uspeti. Imajući u vidu prodaju koja je zabeležio prethodni model, sigurno je da će ovaj model kreirati sopstveno tržište. Poseduje nekoliko jedinstvenih karakteristika koje nisu dostupne kod konkurentskih modela. Prvo, to je vrsta ekrana. Novi izraz SuperAMOLED+ označava unapređenu varijantu prethodnog modela, onoga koji još uvek nije zastareo a konkurencija nema odgovarajućeg naslednika. Iako nema očigledne potrebe za time, ekran je postao značajna privilegija vodećih Samsung modela, jedna od prednosti. Meni se lično dopada što ekran modela Galaxy S nije toliko oštar kao ekran iPhone uređaja ali su slova malo mutna. Novi SuperAMOLED+ je oštriji, nije tako dobar kao ekran iPhone uređaja, ali je bolji nego onaj koji poseduje Galaxy S.

 

Kompletan teks i ceo test ovog telefona procitajte na sajtu Mobilni svet...

Tekst preuzet sa istoimenog sajta mobilnisvet

Link ka testu:http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/2889/Samsung/I9100-Galaxy-S-II-16GB

Categories: Svet IT-a i mobilnih telefona